Nikola Tesla – de grote ontdekker!

Als je de naam Tesla hoort denk je vandaag de dag waarschijnlijk aan een elektrische auto! Maar de naam Tesla komt van de in Kroatië geboren uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla.

Nikola Tesla is geboren op 10 juli in het jaar 1856 en zijn geboorte plaats, het dorp Smiljan, ligt in het binnenland van Dalmatië 5 km van de plaats Gospic. In 2006 is er een thematisch memoriaal centrum geopend – 150 jaar na zijn geboorte. De locatie is perfect voor een bezoek, want het ligt vlakbij de snelweg waarover je rijdt op weg naar de stranden van de Dalmatische kustplaatsen. Het thematische park is goed georganiseerd en bestaat uit onder meer het gerenoveerde geboortehuis van Nikola Tesla, een  Servisch Orthodoxe kerk (hier was zijn vader priester) en een multimedia centrum. Buiten zijn er diverse exhibities, er is een authentieke schuur, de kleine beek waar Nikola vroeger speelde en voor de kinderen is er een futuristisch uitziende speelplaats.

De website van het Nikola Tesla Memoriaal centrum is zeer uitgebreid, heeft veel foto’s en er is een bladzijde waar alle patenten van Nikola Tesla zijn verzameld. Dit is een heel goede bron van informatie als je meer wilt weten over de bijzondere uitvindingen van Nikola Tesla.

Voor meer informatie over het memoriaal centrum klik hier

Officiële website van het Nikola Tesla Memorial Centrum

Informatie over het Nikola Tesla technisch museum in Zagreb klik hier

Door verder te gaan, gaat u akkoord met het gebruik van cookies meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close